Utdanning

​“Årets nettpedagog 2018” er kåret for innovativ læring i nettverk

​“Årets nettpedagog 2018” er kåret for innovativ læring i nettverk
S p e r r e f r i s t    M A N D A G  –  19.11.2018 kl.

Egil Weider Hartberg og Vegard Meland fra Senter for livslang læring (SELL) ved Høgskolen i Innlandet deler prisen "Årets Nettpedagog 2018"

Dato: 12-11-2018 14:57 CET
Opprinnelig tittel på pressemeldingen: ​“Årets nettpedagog 2018” er kåret for innovativ læring i nettverk
Kategori: , FuNKon18

S p e r r e f r i s t    M A N D A G  –  19.11.2018 kl. 13.00 

S p e r r e f r i s t    M A N D A G  –  19.11.2018 kl. 13.00 

Vinnerne Egil Weider Hartberg og Vegard Meland fra Senter for livslang læring (SELL) ved Høgskolen i Innlandet er ildsjelene bak et innovativt prosjekt; et nettkurs hvor alle lærerne på skolen lærer sammen. Lærerne slipper å reise vekk på kurs, og de slipper å hyre inn vikarer. Dette brakte innovatørene helt til topps i kampen om tittelen «Årets nettpedagog 2018» som deles ut av Fleksibel utdanning Norge.

Det nye er ikke at kurset er på nett. Det nye er at Hartberg og Meland har laget selve kurset, med innhold, struktur, arbeidsformer og veiledning for skoleledere, slik at rektorene på den enkelte skole kan sette rammene og den pedagogiske sammenhengen. På den måten kan alle lærerne øke kompetansen sammen, på egen arbeidsplass, uten å måtte reise bort på kurs, noe som ellers er vanskelig å få til på en skole. Kurset heter «SkoleVFL» i faget «Vurdering for læring». Så langt har over 25.000 lærere ved 670 av landets skoler deltatt på kurset som startet i 2015.

 Hvordan har det virket til nå? Deltager-undersøkelsen har vært overveiende positiv. Et sitat som fanger opp essensen i denne nye kursformen, er følgende fra en av de spurte deltagerne:

«Jeg ville absolutt anbefale denne måten å få til kompetanseheving i hele kollegiet samtidig. Vi får et felles ståsted og en felles forståelse. Vi snakker samme "språk" når vi jobber med VFL og skoleutvikling. Spesielt vi som sitter i utkantene og ikke har like stor tilgang på ulike typer kursing og utdanning som de som bor mer sentralt, har stor nytte av denne måten å drive kompetanseheving på.»

A to już wiesz?  Trenger vi et Spotify for livslang læring?

De kaller det en organisasjons-MOOC. MOOC står for Massive Open Online Course, nettkurs som er skalerbart for svært store grupper.  I en organisjons-MOOC lærer deltakerne sammen i stedet for hver for seg. Nettkurset er 100% nettbasert, og det er brukt ulike virkemidler for å stimulere til studentaktivitet. Utvikling og drift av kurset er finansiert av Utdanningsdirektoratet. Prisen "Årets nettpedagog" blir overrakt på konferansen FuNKon18 i regi av Fleksibel utdanning Norge.  Prisen er ny av året og deles ut til pedagoger som bidrar kvalitet i læring. Prisen er på 10 000 kroner og går til utdanningsformål. Juryen har vært Fleksibel utdanning Norges Kvalitetsutvalg, en ekspertgruppe på kvalitet i nettbasert læring bestående av representanter for, nettskoler, fagskoler, universitet- og høgskoler, samt NOKUT.

… … … … … mer informasjon … … … … …

Egil Weider Hartberg (Lillehammer)

Egil har bakgrunn som lærer, men har siden 2008 arbeidet som prosjektleder ved Senter for livslang læring (SELL) ved Høgskolen i Innlandet, med hovedfokus på kompetanseutvikling i skolesektoren. Noen av fagområdene Egil arbeider mest med, er vurdering og feedback. Han har gitt ut boka Feedback i skolen sammen med Stephen Dobson og Lillian Gran og har skrevet flere artikler om vurdering og læring, blant annet om egenvurdering, prøver og lekser. Masteravhandlingen i pedagogikk, med tittelen Tilrettelegging av kompetanseutvikling for lærere, fokuserer både på individuell profesjonell utvikling og på skoleutvikling.

Vegard Meland (Fåberg)

Vegard har bakgrunn som lærer og skoleleder, men har siden 2010 arbeidet som prosjektleder ved Senter for livslang læring (SELL) ved Høgskolen i Innlandet. Fokuset har vært på etter- og videreutdanningsprogrammer rettet mot skolesektoren. En stor del av arbeidet har bestått av fleksibilisering av kurs og studier, samt utvikling av helt nettbaserte kompetanseprogrammer og MOOCer. Han var sammen med Egil Weider Hartberg sentral i utviklingen av den svenske MOOCen Bedömning och betyg i samarbeid med Skolverket og Karlstads Universitet. Han er prosjektleder i nettMAT2 (MOOC/nettstudie i matematikk 2) under Kompetanse for Kvalitet satsingen, og han er prosjektleder i SkoleVFL MOOCen som ble utviklet på oppdrag for Utdanningsdirektoratet.

A to już wiesz?  Positiv investeringsbeslutning for Tolga kraftverk

Kontakt Fleksibel utdanning Norge: 

Ebba Køber, Kommunikasjonssjef, 
Epost: [email protected] telefon: 90025461

Kari Olstad, fagansvarlig "Årets nettpedagog"
Epost: [email protected] telefon: 9229 1177

Pressen er velkommen til å være med på overrekkelsen 19. november kl.1245 på Quality Hotel Expo, Snarøyveien 20 på Fornebu. Det er mulig å avtale et intervju med prisvinnerne i den forbindelse.  Ferske bilder fra overrekkelsen vil foreligge rett etter utdelingen.

Vedlagt: bilde og logo FuN 

Midtveisrapporten for prosjektet finnes hos utdanningsdirektoratet: https://www.udir.no/globalassets/filer/vurdering/vfl/andre-dokumenter/felles/midtveisrapport-skolevfl1-0-revidert-15nov2016-2.pdf

Kilde: Pressekontor Fleksibel utdanning Norge – PRESSEMELDING

————

Hashtags: # #FuNKon18
FuNKon18

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy