Experis Cyber Security tilbyr gratis sikkerhetstjeneste. På bildet fra venstre Silje Helen Dyvik, Bjarte Malmedal, Morten Stoa Dato: 06-04-2020 14:00 CEST Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Tilbyr gratis sikkerhetshjelp under krisen Kategori: , Experis Ciber Antall dataangrep mot små og mellomstore bedrifter har økt kraftig under koronakrisen. Nå blir sikkerhetstjenesten Experis Secure gratis frem til høsten.
Antall dataangrep mot små og mellomstore bedrifter har økt kraftig under koronakrisen. Nå blir sikkerhetstjenesten Experis Secure gratis frem til høsten.
– Folk har som regel mye dårligere beskyttelse på hjemmenettverket sitt enn på jobb. Og stress og usikkerhet gjør dem mindre på vakt mot å bli lurt. Dette utnytter kriminelle, sier Bjarte Malmedal, sjefskonsulent i Experis Cybersecurity.
Nå gjør selskapet sikkerhetstjenesten Experis Secure gratis frem til 1. september. Dette er en abonnementstjeneste tilpasset små og mellomstore bedrifter, som Experis Cybersecurity lanserte i vinter.
– Mange bedrifter sliter med økonomien akkurat nå. Vi kan bidra til at sikkerhet ikke blir nok en utfordring. Her kan vi hjelpe til med noe konkret, ikke bare gi gode råd, sier Malmedal.
Falske nyheter med datavirus
Malmedal er en av Norges fremste sikkerhetseksperter, med lang fartstid fra det norske cyberforsvaret og NorSIS. Han sier at det både har blitt flere angrep siden koronakrisen begynte, og at angrepene har blitt mer gjennomførte.
Bare noen timer etter at myndighetene annonserte koronatiltakene, begynte de første falske nettstedene å dukke opp, forteller han. Disse utga seg for å være offisiell informasjon, men var egentlig svindelforsøk, såkalt phishing.
– Vi har sett dette skje under store hendelser tidligere. De kriminelle blir dristigere, og lanserer målrettede kampanjer for å utnytte situasjonen. Men nå skjer det raskere og i større skala enn vi har sett før, sier Malmedal.
De siste dagene har også Nasjonal Sikkerhetsmyndighet og NorSIS advart om at de digitale truslene har blitt større under krisen. Banker rapporterer også om flere tilfeller av BankID-tyveri.
Angrepet kan komme fra sjefen din
Malmedal forteller at det digitale trusselbildet har endret seg veldig på få år.
– Det skjer mindre av tradisjonell «hacking», altså folk som bryter seg inn på datamaskiner, fordi datamaskiner er sikrere enn før. For å komme inn i dag, må man lure folk.
Den største trusselen er falske e-poster, som skal lure ansatte til å oppgi sensitiv informasjon, overføre penger eller installere skadelig programvare selv.
Malmedal forteller at Experis Cybersecurity nylig opplevde et forsøk på såkalt direktørsvindel. En regnskapsmedarbeider fikk en e-post som så ut som om den kom fra administrerende direktør, og som ga seg ut for å være en purring på en fakturautbetaling.
– Det var tydelig at angriperen hadde brukt tid på å studere selskapet og organisasjonsstrukturen. Vi går selvsagt ikke på sånt, men andre kan nok bli overrasket over hvor langt svindlerne er villige til å gå.
Faktaboks: Experis Secure
En abonnementsbasert datasikkerhetstjeneste fra Experis Cybersecurity, utviklet for små og mellomstore bedrifter.
Grunnpakken består av fire moduler:
Tilstandsmåling: En årlig sikkerhetsanalyse basert på en spørreundersøkelse. Bedriften får en rapport som angir sikkerhetsmodenheten innenfor ulike områder, og anbefalinger om hva de bør gjøre for å bli sikrere.
Beskyttelse: Tilgang til tjenesten MailRisk. Alle ansatte får lagt til en knapp i Outlook som de kan trykke på for å få en e-post manuelt sjekket av sikkerhetseksperter. Slik får bedriften en mulighet til å oppdage og håndtere trusler på e-post, mens den ansatte lærer mer om hva som er farlige e-poster.
Opplæring: De ansatte får tilgang til korte e-læringskurs i digital sikkerhet og GDPR, som de kan ta i sitt eget tempo. Dermed kan bedriften sørge for at alle får mulighet til å lære det de trenger for å bidra til sikkerheten i bedriften, uten at de trenger å dra på tidkrevende kurs.
Sikkerhetstips: De ansatte får jevnlige sikkerhetstips direkte tilsendt, slik at de har mulighet til å holde seg oppdatert. Sikkerhetstipsene er tilpasset små og mellomstore bedrifter. De er korte og konkrete, og det tar ikke mer enn noen få sekunder å få med seg det viktigste.
Tjenesten koster normalt fra 2.200 kroner i måneden, avhengig av størrelsen på selskapet. Frem til 1. september er tjenesten, med unntak av opplæringsmodulen, gratis.
For mer informasjon, vennligst kontakt:
Bjarte Malmedal, sjefskonsulent i Experis Cybersecurity
Telefon: 990 94 838
E-post: [email protected] Kilde: Pressekontor Experis – PRESSEMELDING – ———— Hashtags: # #Experis Ciber Experis Ciber