Utdanning

Elkjøp har gitt bort 1,7 millioner kroner for å tette det digitale gapet

Elkjøp har gitt bort 1,7 millioner kroner for å tette det digitale gapet
Mange tar det som en selvfølge å ha tilgang til teknologi i hverdagen. Vi logger oss inn i nettbanken, søker jobb på nett, vippser penger eller bestiller kinobilletter på telefonen. Slik er hverdagen for de fleste, men mange har utfordringer med bruk av teknologi som fører til utenforskap. Det ønsket Elkjøp å gjøre noe med – og startet dermed

Elkjøpfondet ble opprettet i 2017 og elektronikkjeden har siden da jobbet for å forhindre teknologisk utenforskap i samfunnet vårt. Foto: Elkjøp Norge Dato: 10-11-2019 08:00 CET Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Elkjøp har gitt bort 1,7 millioner kroner for å tette det digitale gapet Kategori: , Elkjøpfondet Digitalt utenforskap Mange tar det som en selvfølge å ha tilgang til teknologi i hverdagen. Vi logger oss inn i nettbanken, søker jobb på nett, vippser penger eller bestiller kinobilletter på telefonen. Slik er hverdagen for de fleste, men mange har utfordringer med bruk av teknologi som fører til utenforskap. Det ønsket Elkjøp å gjøre noe med – og startet dermed Elkjøpfondet.

Mange tar det som en selvfølge å ha tilgang til teknologi i hverdagen. Vi logger oss inn i nettbanken, søker jobb på nett, vippser penger eller bestiller kinobilletter på telefonen. Slik er hverdagen for de fleste, men mange har utfordringer med bruk av teknologi som fører til utenforskap. Det ønsket Elkjøp å gjøre noe med – og startet dermed Elkjøpfondet.

– Vi er veldig glade for at vi de siste søknadsrundene har mottatt så mange gode søknader til Elkjøpfondet. Dette er et viktig arbeid, som også gir oss mye glede. Siden vi startet opp har vi delt ut 1,7 millioner kroner. Vi støtter organisasjoner og foreninger som jobber for det samme som vi – nemlig å spre den teknologiske kompetansen og være med på å minske det digitale gapet i samfunnet vårt. Ingen skal havne utenfor på grunn av mangelen på kunnskap eller teknologi, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge.

A to już wiesz?  Elkjøp tar sjansen på små gründere

Mange syns det er vanskelig å følge med i utviklingen

Elkjøp har, i samarbeid med analysebyrået YouGov, gjennomført en stor nordisk undersøkelse om folks forhold til teknologi og presentert dette i «Teknotrøbbelrapporten». Her kommer det frem at 1 av 3 synes det er vanskelig å henge med i den teknologiske utviklingen.

Undersøkelsen viser også at eldre føler teknologien løper ifra dem, barn fra vanskeligstilte familier har ikke teknologien som trengs for å følge med jevnaldrende og mennesker med funksjonshemninger sliter med å ta i bruk teknologi som ikke er tilpasset dem.

– Med støtte til opplæring, produkter og økonomiske midler håper vi på sikt å fjerne forskjellene, sier Schøyen Bergly.

Lokalt eierskap

Elkjøpfondet drives sentralt, men ifølge elektronikkjeden hadde det ikke vært mulig å finne så mange gode formål uten det interne og lokale engasjementet.

– Da vi startet Elkjøpfondet i 2017, var det kun Elkjøpere som kunne foreslå hvem som skulle få midler, men høsten 2018 åpnet vi for eksterne søknader. Dette ga oss en mulighet til å se hvordan vi på best mulig måte kunne drifte det interne prosjektet et hakk videre.

Engasjementet har vært enormt internt, både med søknader, utdelinger og oppfølging. Det ville vi ta vare på nå også, så hvert formål som har fått støtte har hatt kontakt og utdeling gjennom sin nærmeste, lokale Elkjøp-butikk, forteller Madeleine Schøyen Bergly som mener det er viktig at foreningene som har fått støtte også har den lokale kompetansen i nærheten. Kilde: Pressekontor Elkjøp Norge – PRESSEMELDING – ———— Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

A to już wiesz?  I dag lanserer Elkjøp LIVE shopping

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone – en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk. Hashtags: # #Elkjøpfondet Digitalt utenforskap Elkjøpfondet Digitalt utenforskap

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy