Utdanning

Experis: Oljebransjen fortsetter å øke rekrutteringen – mangler spesialister

Experis: Oljebransjen fortsetter å øke rekrutteringen – mangler spesialister
Én av fem oljeledere sier de vil ansette i andre kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse. Med færre spesialister å velge mellom, øker behovet for å utvikle den eksisterende

– For et par år siden måtte ingeniørene sloss om jobb. Nå sloss arbeidsgiverne om ingeniørene, sier Bjørn Christian Bjørnsen, divisjonsdirektør for Experis Engineering. Foto: Experis Dato: 13-03-2019 11:35 CET Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Experis: Oljebransjen fortsetter å øke rekrutteringen – mangler spesialister Kategori: , Arbeidsliv Miljø, energi Rekruttering Én av fem oljeledere sier de vil ansette i andre kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse. Med færre spesialister å velge mellom, øker behovet for å utvikle den eksisterende arbeidsstyrken.

Én av fem oljeledere sier de vil ansette i andre kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse. Med færre spesialister å velge mellom, øker behovet for å utvikle den eksisterende arbeidsstyrken.

– For et par år siden måtte ingeniørene sloss om jobb. Nå sloss arbeidsgiverne om ingeniørene, sier Bjørn Christian Bjørnsen, divisjonsdirektør for Experis Engineering.

ManpowerGroups arbeidslivsundersøkelse tar temperaturen på arbeidsmarkedet gjennom å spørre et representativt utvalgt bedrifter om de har planer om å bemanne opp, ned eller la arbeidsstyrken forbli uendret. ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer er en anerkjent indikator for økonomisk utvikling.

For tredje kvartal på rad er det Olje & Gass-sektoren som har sterkest bemanningsutsikter av industrisektorene i undersøkelsen. 19 prosent av arbeidsgiverne i bransjen sier de skal ansette. Det er på nivå med andre kvartal i fjor, og tre prosentpoeng opp fra første kvartal i år. 

– Alle de største selskapene øker aktiviteten og oppbemanner innen de store fagområdene for kompetanse i sektoren. Særlig innen mekanisk ferdigstilling, elektro, automasjon og instrument ser vi høy etterspørsel. Ingeniører innen boring og undervannsutstyr har også blitt mer populære, sier Bjørnsen.

Utvikler arbeidsstokken

Ingeniører var gruppen som ble hardest rammet etter oljenedturen i 2014. Mange fant seg jobber innen andre sektorer, og vil ikke tilbake i bransjen selv om det er gode tider igjen. Oppbemanningen etter forrige investeringsrunde byr på utfordringer for flere bedrifter.

A to już wiesz?  Få rene kutt med nyheten M18™ børstefri gjengestangskutter

– Olje & gass har alltid vært opp og ned, men siste oljeprisfall var mer brutalt enn tidligere. Hvis volumet i bransjen fortsetter å øke med dagens tilgjengelige arbeidskraft blir det en utfordring hvor man skal hente denne arbeidskraften.

I tillegg til at flere ingeniører har forlatt sektoren, mister næringen også talenter fra skolebenken. Stadig flere studenter velger seg vekk fra oljerelaterte ingeniørstudier.

– Når man mister både etablerte og nyutdannede potensielle arbeidstakere kommer utfordringene med å finne rett folk til rett stilling til å bli større. Det er mange bedrifter som får vansker med å forme organisasjonen for endringene de står overfor, sier Bjørnsen.

Selskapene ansetter flere selv, men øker også volumet på konsulentmarkedet.Med færre spesialister å velge mellom, velger flere arbeidsgivere å investere i oppdatering av kunnskapen til sine ansatte.

– Vi har erfaring med at det ofte lønner seg å utvikle de medarbeiderne man har i stedet for å stadig bytte ut. Samtidig kan vi utvikle akkurat den kompetansen kunden etterspør, sier Bjørnsen.

Experis jobber med selskaper i mange sektorer for å implementere oppgraderingsprogrammer.

– Gjennom Experis Academy jobber vi tett med selskaper for å hjelpe dem med å håndtere det økte behovet for spesialister. Flere kunder som tidligere leide inn arbeidskraft, ser nå verdien av å ha konsulenter, sier Bjørnsen. Kilde: Pressekontor Experis – PRESSEMELDING – ———— Hashtags: # #Arbeidsliv Miljø, energi Rekruttering Arbeidsliv Miljø, energi Rekruttering

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy