Foto: Solfrid Raknes
Dato: 09-06-2020 09:59 CEST
Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Hva har norsk ungdom til felles med flyktninger i samme alder i overfylte leire i Bekaadalen i Libanon? – Overraskende mye, viser det seg!
Kategori: , psykisk helse
Norskutviklet spill skal hjelpe ungdom i Libanon med livsmestring og emosjonell problemløsing. I dag, 9. juni, lanseres “
Norskutviklet spill skal hjelpe ungdom i Libanon med livsmestring og emosjonell problemløsing. I dag, 9. juni, lanseres “Hjelpehånda” som spill for smarttelefoner på arabisk for å trene ungdommer på tvers av økonomiske, religiøse og kulturelle skiller i emosjonell problemløsning.
«Hjelpehånda», The Happy Helping Hand eller اليدالمساعِدة
som den heter på arabisk, er en digital spillversjon av metoden “Psykologisk førstehjelp” som er utviklet av psykologspesialist Solfrid Raknes og en sterk referansegruppe med topp kompetanse på å hjelpe barn og unge i Norge. Men mange tanker og bekymringer hos ungdom kjenner ingen landegrenser, og mye er likt i både Libanon og Norge.
– Det viste seg at ungdommene, til tross for radikalt forskjellige livssituasjoner, ønsket seg de samme temaene. Ønsket om å takle kjærlighetssorg, mobbing, prestasjonsangst, og å lære seg hvordan å være en god venn er universelt. Og i likhet med norsk ungdom har de fleste ungdommer i Libanon tilgang til smarttelefon, sier Raknes.
Engasjement for flyktninger
Spillet er utviklet i et flerårig samarbeid mellom Gyldendal, Attensi og Innovasjon Norge, og i tett samarbeid med Multiaid Programs og Syrian American Medical Association in Libanon, og er en del av Norads Visjon2030. For Gyldendals del var det aldri i tvil om at dette var et prosjekt de ville være med på.
-Vi lever i en verden hvor millioner av barn og unge er drevet på flukt av krig og terror, og vokser opp i flyktningeleirer under ekstreme vilkår. Gyldendal er stolte over å kunne lansere The Helping Hand, som kan bidra til å hjelpe denne gruppen til bedre livsmestring og til å styrke deres muligheter til å bearbeide traumer. Sammenknytningen av etablerte kliniske metoder og nyskapende digitalt grensesnitt gjør dette til et av de viktigste prosjektene for Gyldendal i 2020.
Einar Ibenholt, strategi direktør i Gyldendal
Men det er Solfrid Raknes mangeårige engasjement for utsatt ungdom som er bakgrunnen for at spillet nå først lanseres i Libanon.
-Gjennom å spille seg gjennom scenarier der man hjelper ulike venner til å tørre å ta ordet, hevde egne meninger, takle vonde minner og lære fra vonde erfaringer, kan man lære det som trengs for delta og bidra med gode ideer i det virkelige livet. Man kan få den støtten man trenger for å tørre, for å tro på seg selv. Gode mestringsstrategier er bra for alle. Når man står i tøffe livssituasjoner slik ungdom på flukt typisk gjør, kan slik trening berge liv.
Solfrid Raknes,psykologspesialist
Følg lanseringen her: https://www.facebook.com/events/273358067189815/
For mer informasjon, ta kontakt med Camilla Bruseland, 977 17 997
Kilde: Pressekontor Gyldendal – PRESSEMELDING
————
Hashtags: # #psykisk helse
psykisk helse