Utdanning

Scandic tar grep mot bransjens lærlingmangel

Scandic tar grep mot bransjens lærlingmangel
Dato: 24-10-2014 12:21 CEST Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Scandic tar grep mot bransjens lærlingmangel Kategori: , Utdanning Arbeidsliv Sosiale spørsmål Økonomi, finans Turisme Miljø, energi

Dato: 24-10-2014 12:21 CEST
Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Scandic tar grep mot bransjens lærlingmangel
Kategori: , Utdanning Arbeidsliv Sosiale spørsmål Økonomi, finans Turisme Miljø, energi Mat, drikke

(Oslo, 24. oktober) Mangelen på lærlinger i hotell- og restaurantbransjen er et økende problem. Som Nordens største hotellkjede tar Scandic Hotels opp denne kampen. I går ble derfor Scandic Cup arrangert i Oslo, der hotellkjedens lærlinger kjempet om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger.

I følge NHO Reiselivs kompetansebarometer oppgir 54 % av reiselivsbedriftene at de har behov for flere kvalifiserte fagfolk. Samtidig søker stadig færre seg til kokke- og restaurantlinjene. Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, synes trenden er alarmerende. 

– Utdannede og kvalifiserte kokker og servitører går sikre jobber i møte i en voksende bransje som trenger ungdom, sier hun og oppfordrer samtidig flere unge til å se mulighetene som ligger i en fagopplæring i kokk- og servitørfaget. Kort utdannelse og lønnet arbeid i tidlig alder gjør lærlingtilværelsen attraktiv.

Prisvinnende lærlingbedrift
Årets Scandic Cup ble arrangert på Vestby Videregående skole utenfor Oslo, der fem lag fra ulike deler av landet kjempet om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger. I år var det Rica Maritim Hotel i Haugesund som imponerte juryen fra det norske kokkelandslaget mest.

– Vi trenger dyktige fagfolk på kjøkkenet for å levere mat av høy kvalitet. God opplæring av unge og fremadstormende kokkestudenter er viktig for oss, og det blir enda viktigere nå som vi ikke bare er Nordens største hotellkjede, men også en av Nordens største restaurantkjeder, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

– Dessuten håper vi flere i bransjen vil følge etter. På den måten trigger vi sunn konkurranse mellom hotellkjedene, som både bransjen og lærlingene nyter godt av, legger han til.

A to już wiesz?  Manpower: Optimismen øker blant arbeidsgivere på Sør-Vestlandet - olje og gass driver veksten

Scandic har i dag rundt 150 lærlinger, og omtrent 100 er kokkelærlinger. I fjor ble Scandic Neptun i Bergen tildelt årets fagopplæringspris av NHO i tøff konkurranse med selskaper innenfor andre fagområder. Scandic Neptun tok for øvrig sølvplassen i årets Scandic Cup, etterfulgt av Rica Hell Hotel.

Trening gjør mester
Scandic samarbeider med det norske kokkelandslaget, og bruker dette samarbeidet til å inspirere og utvikle egne lærlinger. Deltager på kokkelandslaget for juniorer, Christer Rødseth, var blant annet juryleder. Vinnerlaget fra Rica Maritim Hotel får for øvrig et treningsopphold med det norske kokkelandslaget, der lærlingene får muligheten til å trene med noen av landets fremste kokker.

– Scandic Cup er god læring for alle deltakerne, og en fin måte å fremheve lærlingene våre. Vi ønsker å ta Scandic Hotels til et enda høyere nivå på mat ved å ta med oss den gode og grundige satsingen som Rica har hatt innenfor dette feltet, og gjøre det til en del av vårt varemerke for Scandic Norge. Dagens hotellgjester verdsetter et godt mattilbud, og vi har ambisjoner om å bli Norges ledende hotellkjede når det gjelder mat og drikke, sier Steen-Mevold.

Kilde: Pressekontor Scandic Hotels Norge – PRESSEMELDING

————

Hashtags: # #Utdanning Arbeidsliv Sosiale spørsmål Økonomi, finans Turisme Miljø, energi Mat, drikke
Utdanning Arbeidsliv Sosiale spørsmål Økonomi, finans Turisme Miljø, energi Mat, drikke

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy