Utdanning

Tre råd til deg som vurderer karriereskifte

Tre råd til deg som vurderer karriereskifte
Mange benytter ferien til å reflektere rundt egen karriere og fremtid. Følg disse rådene om du lurer på om tiden er inne for å prøve noe

Dato: 20-07-2020 11:27 CEST Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Tre råd til deg som vurderer karriereskifte Kategori: , Manpower Arbeidsliv Arbeidslivet Jobbskifte Sølvi Spilde Monsen Bemanning og rekruttering Mange benytter ferien til å reflektere rundt egen karriere og fremtid. Følg disse rådene om du lurer på om tiden er inne for å prøve noe nytt.

Mange benytter ferien til å reflektere rundt egen karriere og fremtid. Følg disse rådene om du lurer på om tiden er inne for å prøve noe nytt.

– Lønnsmessig lønner karrierebytte seg for de fleste, men den viktigste årsaken bør være trivsel. Dersom man sliter med motivasjonen og kun gleder seg til helgen, kan det være på tide med et skifte, sier konserndirektør i Manpower, Sølvi Spilde Monsen.

Koronakrisen har ført til rekordmange permitterte og arbeidsledige på det norske arbeidsmarkedet. Siden mars har Manpower hatt en 50 prosent økning i henvendelser om arbeid og rådgivning, og mange vurderer å bytte bransje.

Her er rådene til deg som lurer på om ditt nåværende virke er riktig for deg, enten du er permittert eller bare på ferie med litt ekstra tid til å tenke.

1. Vær ærlig med deg selv og still de vanskelige spørsmålene

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du og føler deg god til? Hva slags arbeidsmiljø og organisasjonsstruktur trives du best i? Hvor mye tid ønsker du å bruke på jobben? Er du en «8 til 16»-person, eller kanskje midlertidig arbeid eller fleksitid passer deg best?

Sølvi Spilde Monsen erfarer at de fleste som kommer til Manpower har tenkt seg nøye om før de møter en rådgiver, selv om enkelte er mer impulsive.

A to już wiesz?  Emosjonell intelligens blir enda viktigere i fremtidens arbeidsmarked

– Særlig de godt voksne kandidatene har ofte brukt lang tid på å tenke. Det trenger ikke være negativt å tenke kortsiktig, men jo eldre du er, jo mer langsiktig bør du være i tankegangen, sier hun.

2. Ikke si opp før du har tilbud om ny jobb

– Det er lett å tenke på et karriereskifte som en risikabel endring i livet. Nøkkelen er å gjøre skiftet så trygt som mulig. Det er mye lettere å få en ny jobb når du allerede har en jobb, uavhengig av alder og situasjon.

Spilde Monsen peker på at helsesektoren, bank, netthandelen, logistikk- og forsikringsbransjen har hatt en positiv utvikling krisen gjennom. Men selvom det finnes jobbmuligheter der ute, er ikke dette tiden for å ta forhastede beslutninger.

– Det er viktig å sørge for at du har tilbud om ny jobb før du sier opp den gamle, spesielt for deg som er permittert. Det lønner seg også å søke på flere jobber samtidig, slik at du har et utvalg av muligheter, sier hun.

3. Læringsvillighet er viktigst

– Den aller viktigste egenskapen å ha når du skal gjøre et karriereskifte, er læringsvillighet og omstillingsevne. Det er gjengangerne for de som får det til uavhengig av bransjen de befinner seg i, sier Spilde Monsen.

Hun mener at åpenhet og god dialog i søknadsprosessen er spesielt viktig om du har hatt hyppige bytter i karrieren.

– Arbeidsgiveren gjør jo også en investering i kandidaten. Da er det viktig å være ærlig om tidligere erfaringer og ha en åpen innstilling gjennom hele prosessen.

A to już wiesz?  Merverdiavgift på helsehjelp

Manpower-sjefen venter stor pågang av kandidater som er på søken etter nye karrieremuligheter etter en vanskelig og annerledes vår og sommer.

Selv om et karriereskifte er et godt alternativ for mange, råder hun også folk til å forsøke å se på den nåværende jobben med nye øyne når høsten kommer.

– Jeg tror mange har godt av å vanne gresset der de er. Etter litt tid kan det hende man ser at det ikke nødvendigvis er grønnere på den andre siden. Kilde: Pressekontor Manpower – PRESSEMELDING – ———— Hashtags: # #Manpower Arbeidsliv Arbeidslivet Jobbskifte Sølvi Spilde Monsen Bemanning og rekruttering Manpower Arbeidsliv Arbeidslivet Jobbskifte Sølvi Spilde Monsen Bemanning og rekruttering

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy